Debonair, del 2

05.04.2013 kl. 15:45
Drinking Juice

 

För en tid presenterade jag den fina Debonair, kameran av plast. Då berättade jag om att man kan använda vanlig 35mm film i den. Jag fotade en rulle Agfa APX100 och framkallade den. Resultatet blev ganska kul. Då man använder 35mm film i en mellanformatskamera blir hela filmytan exponerad ända ut till kanten. Det enda man behöver till detta är ett par bitar styrox eller dylikt material för att hålla rullen på plats och fönstret på baksidan måste täckas. Fönstret används till att se siffrorna märkta på baksidan av pappret på en 120 rullfilm. Eftersom 35mm film inte har papper på baksidan leder det till att filmen exponeras bakifrån om man inte täcker över fönstret. En kul bonus förutom hålen på bilden är filmtexten som blir synlig på kanten av bilderna.

Då jag skannade negativet tejpade jag dem på min 120 negativhållare på skannern för att kunna se kanterna på negativet. En ganska tidskrävande manöver och jag köper troligen en Lomography Digitaliza om jag börjar göra dethär oftare.

 

Happy Worker En glad brobyggare

Bridge construction Grävmaskin med en intressant skopa

FPP Debonair
Agfa APX100
Kodak D76 Framkallare
 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Hej och välkommen.
Till denna blogg skriver jag om diverse saker jag sysslar med. Olika fotoprojekt osv.


Var god och kommentera inläggen om du har tips eller åsikter. Om du inte är intresserad av den tekniska biten så får du gärna se på endast fotografierna och kommentera om du så vill. Ställ gärna frågor om du vill!

Senaste kommentarer

16.07, 09:1012 mm av Sussi
26.05, 21:19Morgondis av Anna-Kajsa
13.05, 20:30Reflektioner av Fanny
24.01, 20:38Kväll vid ån av mkokpåautobnk