Yashica D äventyr

28.07.2013 kl. 22:53
Copal MXV Lilys axparken, Yashica D test

Frepa grävde fram två stycken tvåögda spegelreflexkameror ur sina gömmor. En Yashica D och en Yashica A. Efter en flyktig granskning av kamerorna kom vi fram till att slutarna på båda kamerorna hade fastnat. Efter en snabb google-sökning hittade vi en fin steg-för-stegguide för reparation av D-modellens Copal centralslutare. Stort tack till författaren Dave Gauer! Thank you! Eftersom vi nu hade en bra guide till reperationsproceduren kunde vi inte låta bli att påta isär kameran med Johanna och Frepa, Hedda hjälpte också till! Reparationen var ganska så lätt att genomföra trots att jag öppnade en skruv för mycket i ett skede, vilket ledde till att slutartidsmaskineriet kom loss i små bitar. Läs och se på guiden noggrannt! Lesson learned, efter några timmars onödigt svärande och frustrerande skakiga fingrar. :)

De två senaste dagarna har jag fotat två rullar Shanghai GP3 varav den andra av dem ligger i framkallningstanken för tillfället. Kameran fungerar i stort sett bra. Ett öppnande av kameran krävs ännu för att rikta och spänna fast linsen bättre, innan lädret på framsidan kan limmas tillbaka.

Bilderna från Yashican var en positiv överraskning i deras kvalité och skärpa. De största felen uppenbarades (som vanligt) hos användaren :)

 

Kolla även Frepas bloggartikel om projektet på deras blogg!

Parkway, Yashica D test

Teboil, Yashica D test

Hej och välkommen.
Till denna blogg skriver jag om diverse saker jag sysslar med. Olika fotoprojekt osv.


Var god och kommentera inläggen om du har tips eller åsikter. Om du inte är intresserad av den tekniska biten så får du gärna se på endast fotografierna och kommentera om du så vill. Ställ gärna frågor om du vill!

Senaste kommentarer

16.07, 09:1012 mm av Sussi
26.05, 21:19Morgondis av Anna-Kajsa
13.05, 20:30Reflektioner av Fanny
24.01, 20:38Kväll vid ån av mkokpåautobnk